Wat is Chiro?

De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België. Ze bestaat uit een kleine duizend groepen en een regionale en Vlaamse structuur die die groepen ondersteunt. De Chirogroepen willen alle kinderen en jongeren in hun vrije tijd samenbrengen, zonder onderscheid. Via spel willen we hen ervaringen laten opdoen, leren samenleven, een kijk bieden op zichzelf en op de wereld.

Nog meer dan spel?

Chiro is meer nog dan spel, we willen een leerschool voor het leven zijn. Vertrekkend uit de leefwereld van kinderen en jongeren willen we met hen streven naar een Chirodroom: een wereld waarin de Chirowaarden graag zien, rechtvaardigeheid en innerlijkheid centraal staan. We werken hiervoor met onze Chiromethoden (de participatieve, de gemeenschapsgerichte en de intuïtieve methode).

Chiro Jong Leven

Chiro Jong Leven is één van de (vele) jeugdbewegingen in Nijlen en vormt samen met de meisjes van Chiro Elckerlyc de Chiro van Nijlen centrum (St-Willibrordus kerk). Daarnaast heb je ook nog Chiro Pako aan de nieuwe parochie (over de beek) en de Scouts aan de St.-Paulus kerk. Wat onderscheidt ons dan van de andere jeugdbewegingen? In feite niets, maar langs de andere kant dan ook weer alles! De beste manier om het te weten te komen is door het gewoon eens te proberen! Meer algemene info vind je op www.chiro.be.