Praktische Info

Hetgeen nu volgt is voor diegenen (ouders en leden) die de chiro nog niet zo goed kennen alsook voor iedereen die het interesseert. Ook zij die graag eens naar de chiro zouden willen komen mogen dit gerust lezen. Zij kunnen eerst een paar keer proberen, alvorens ze als lid worden ingeschreven. Ze zijn de eerste weken dan "gratis verzekerd". Als blijkt dat uw zoon graag blijft komen, dan komen we een keer op huisbezoek om alle formaliteiten te regelen om uw kind als lid in te schrijven voor het lopende chirojaar.

Waar is de Chiro?

Onze lokalen bevinden zich in een klein zijstraatje van de Rector de Ramstraat. Je kan het haast niet missen naast het grote Chiro plakkaat.

Vanaf wanneer mag ik naar de Chiro komen?

Alle jongens zijn vanaf hun zesde levensjaar welkom op de chiro, als ze 5 jaar zijn en ze zitten in het eerste studiejaar is het ook OK. We moeten ergens de grens trekken ziet u.

Wanneer is het Chiro?

Het is elke zondag van september tot en met juni chiro, behalve wanneer er op voorhand wordt gezegd van niet (zie belangrijke data en hou ook uw brievenbus in de gaten), en dit van 13u30 tot 17u00. Ook gaan tijdens het chirojaar zelf onze afdelingen 1 of 2 keer per jaar op weekend en gaan we in de zomer ook nog op groot kamp! Hou die datums dus zeker vrij, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Wat is het bivak?

Het hoogtepunt van het ganse chirojaar vormt natuurlijk, zoals dat altijd het geval is, het mega-bangelijke bivak. Dit is elk jaar van 21 tot 31 juli, dus hou deze datum zeker vrij, want zo'n gebeurtenis wil niemand toch missen!?

Wat heb ik nodig op zo'n doordeweekse zondag?

De zondag zelf dan. Je hoeft je bengel 's zondags geen kleingeld meer mee te geven om wat te drinken (€ 0,50 voor cola, fanta, sprite of bruiswater) en te eten (€ 0,50 voor een wafel), gezien we sinds dit jaar met een drankkaart van 5 euro werken. Een gouden tip: stuur uw oogappels nooit naar de chiro met hun zondags kostuum nog aan; ravot- en vuilbestendige kledij is een must. Ook een fiets die reglementair in orde kan bijzonder handig zijn, zeker voor de iets oudere groepen.

Huisbezoeken?

Naast al dat plezante nieuws moeten we echter ook af en toe wat formaliteiten regelen. Hiervoor komen we meestal op huisbezoek, zoals bijvoorbeeld het geval is voor de inschrijving, het weekend en het kamp. We proberen u of uw zoon steeds een seintje te geven, alvorens we langskomen, zodat u ons kan vertellen wanneer u ons het liefst ziet komen. Het lidgeld (waarin o.m. de verzekeringskosten zitten) bedraagt € 25,00. U kan dit (net als het kamp en/of weekend) steeds de dag zelf betalen wanneer we op huisbezoek zijn, ofwel achteraf cash of via overschrijving op onze rekening (733-2041004-57).