Afdelingen

Kadeekes

De Kadeekes zijn onze jongste leden. In den beginne bestond deze paarse afdeling nog niet en hadden wij enkel de Speelclub en de Rakkers. Rond 2000 begonnen echter steeds meer en meer Chiro's hun 2 jongste afdelingen te splitsen in 3 afdelingen, en zo zijn ook wij in het Chirojaar 2002-2003 met onze Kadeekes afdeling gestart. Iedereen die 6 of 7 jaar oud is, of tenminste in het eerste leerjaar zit, kan van start gaan als Kadeeke.

Speelclub

De Speelclubbers zijn jongens die (gewoonlijk) in het derde of vierde leerjaar zitten. Zij vormen de gele afdeling en gaan al eens vaker wat verder weg (bijvoorbeeld met de fiets naar de Kesselse Hei) dan de Kadeekes. Ook zijn hun zijn hun namiddagen gevuld met wat uitdagendere spelen, wat echter niet wil zeggen dat ook zij niet kunnen genieten van het simpele "wuiverke" of "kiekeboe".

Rakkers

De Rakkers zijn gewoonlijk de meest actieve gasten die er op de Chiro rondlopen. Ze zitten in het vijfde of zesde leerjaar en staan dus bijna klaar om de grote stap naar het middelbaar te maken. Gelukkig moeten de mannen van de groene afdeling tijdens de Chiro zich daar niet te veel van aantrekken en kunnen ze zich elke zondag nog eens lekker uitleven!

Toppers

De Toppers zijn rasechte pubers uit het eerste of tweede middelbaar die geregeld een samenspel met een naburige meisjeschiro op hun programma hebben staan. Ze gaan ook niet meer samen met de 3 jongste afdelingen op weekend en mogen tijdens het bivak al eens wat langer opblijven en meedoen aan een nachtspel! Met andere woorden, vanaf de rode afdeling wordt het pas echt interessant om in de Chiro te zitten!

Kerels

De Kerels gaan verder waar de Toppers nog moesten stoppen. De mannen van de blauwe afdeling doen nog gekkere dingen op zondagnamiddag en mogen bovendien samen met de Aspiranten en de leiding 's zondags nog een uurtje langer op de Chiro blijven. Ook mogen ze elk jaar met de fiets naar de kampplaats rijden om samen met de Aspiranten de voorwacht te houden. Voor gasten van het derde en vierde middelbaar is Chiro simpelweg de max!

Aspiranten

De Aspiranten (ook wel Zwapsis genoemd) zijn die mannen die zichzelf een oranje embleempje mogen opnaaien. Ze zijn de oudste (maar daarom niet per se de meest volwassene) leden van de Chiro en genieten zowat de maximale vrijheid. Daartegenover staat dan weer wel dat ze enkele keren per jaar al eens mogen proeven van het leider zijn, want na twee jaar is het hun beurt om onze jeugd in goede banen te leiden!